Повернутися до звичайного режиму

РЕКОЛЕКЦІЯ НА БАЗІ МЕДЕНИЦЬКОЇ СЗШ I-III ст.

2016 рік – це рік неабияких духовних можливостей і нагод, бо він проголошений Папою Римським – Роком Божого Милосердя. Саме з цієї нагоди Самбірсько-Дрогобицька Єпархія на базі різних шкіл організовує реколекції. Реколекції – це в першу чергу молитва, з допомогою якої маємо вирушити в подорож до глибини серця. Реколекції допомагають людям віднайти сенс і місце у християнській спільноті, знайти нових друзів, а також застановитися над своїм покликанням.

Школа – це дорога, йдучи якою, кожен охрещений має нагоду відкрити Бога, побачити власну грішність та покаятися; повірити; навернутися; віддати Ісусові своє життя; по-новому відкрити Особу Святого Духа і у парафіяльній спільноті, почати жити новим життям як ті, що у Христа хрестилися – у Христа зодягнулися. Але повсякчас основою роботи вчителя було вміння не тільки буди смиренним християнином, а й навчати цього своїх учнів, адже саме ми є прикладом для наслідування. Такі зустрічі роблять спробу допомогти невіруючим повірити в Бога та почати жити по-християнськи, а тим, хто вже будує свої відносини з Богом, оживити та поглибити їх.

Привітала присутніх вчителів християнської етики голова комісії і виховання СДЄ УГКЦ Любов Войтко, наголосивши на тому, що місія вчителів християнської етики надзвичайно велика і відповідальна.

Пані Любов Войтків процитувала слова Блаженнішого Любомира Гузара, Глави УГКЦ: «Вірити – означає поставити Бога на перше місце у своєму житті. Надіятися – означає бачити воскресіння, висячи на хресті. Любити – означає наслідувати Ісуса Христа, а у кожній людині бачити Божу дитину і допомагати кожному досягти ціль життя – спасіння».

Учасники реколекції мали змогу через науки, приватні розмови, спільну трапезу краще пізнати себе, зблизитися з Богом.

Провадив духовну науку настоятель церкви Різдва Христового с.Летня отець Володимир Горін. Всі з уважністю слухали науку від отця Володимира, про наше духовне життя, а саме: бездушність, розчарування, страх, любов та ненависть. Наголошував на тому, що треба любити Бога понад усе, в духовному житті намагатися подобатися Богові, а нелюдям.

І от уже треба повертатися до звичних справ, не розгублюючи того, чим збагатилися зацей день. Науки отця впали життєдайними краплями у серця всіх присутніх і вони живитимуть їх ще довгийчас.

Впевнена, що кожен, хто побував на реколекції, зробили висновок – Бог має бути на першому місці завжди і при всіх обставинах. Потрібно любити людей, навчитись їх розуміти, допомагати повсякчас всім, єднаючись спільнотою. Треба не боятись виявляти милосердя, втілювати в життя свої думки. Вміти взяти свій тяжкий Хрест, і нести його, незважаючи ні на що.

Час, проведений на реколекції, буде для всіх часом спільного будування віри, надії та любові!


Кiлькiсть переглядiв: 896

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.