Козацькі забави

Козацькі забави,як засіб патріотичного виховання наших школярів у Меденицькій школі.

Знати історію свого народу, значить впевнено дивитися у майбутнє. А нашому народу є чим пишатися.

Цьогоріч осінь не дарувала нам теплих та сонячних днів, тому провести уже традиційне свято до Дня туризму « Козацькі Забави» нам не вдалось. Проте, наполегливість учнів та членів учнівського самоврядування не дозволила відпочивати наставникам. Педагог – організатор Паньків О.Я. запропонувала план заходів до Дня захисника Вітчизни. Протягом тижня свою фізичну підготовку, спритність та відвагу перевірять учні 5-11 класів. У боротьбі за першість зійдуться всі паралелі класів. Звичайно, цікаво, але уже протягом двох років ми залучаємо до змагань учнів Летнянської школи. Отож, продовжуючи славні і шляхетні традиції нашого народу,6 грудня у спортивній залі Меденицької школи відбулися змагання “КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ” серед учнів 10, 11 класів та командою Летнянської школи..

Ідеєю заходу був не лише фізичний розвиток наших школярів, але й прагнення прилучити учнів до національних традицій, звичаїв та обрядів; загальнолюдських цінностей козацькоїкої моралі. Адже культ здорового способу життя серед козацтва сприяв народженню та вихованню здорового покоління молоді.

У вірності цього твердження впевнені і організатори змагань Харко І.Р., Сьорак М.М. – вчителі фізкультури, та Маліш І.І. – вчитель ЗВ. Адже, приклади козацтва здатні формувати у молодого покоління твердість, витривалість, уміння долати життєві труднощі, характер, силу волі, лицарські якості. У вітальному слові директор школи Лешко Л.С. побажав всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, християнського милосердя і , звичайно, перемог у змаганнях.

Учні нашої школи змагались в дев’яти тематичних змаганнях, які саме сприяли вихованню вище перерахованих якостей.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування: «Переправа з мішками», «Силачі», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Одягни козака», «Я – майбутній солдат», «Метання м’яча», та інші.
За результатом змагань перемогли козаки 11 класу Меденицької школи, а друге місе розділили між собою учні Летнянського НВК та команда Меденицької школи. Всі команди були нагороджені грамотами за проявлену витривалість, мужність та сміливість.

Свято вдалося на славу!

Давайте разом пишатись, тим що ми є нащадками українських козаків! Щиро віриться, що мужність, відвага та героїзм наших хлопців буде проявлятися тільки у стінах спортивної зали.



Козацькі забави 2016

/Files/images/sport/20161206_135615.jpg

/Files/images/sport/20161206_135633.jpg

/Files/images/sport/20161206_135647.jpg

/Files/images/sport/20161206_135654.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 355

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.