ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ 2015

МАЙБУТНІ ЗАХИСНИКИ ВІТЧИЗНИ У МЕДЕНИЦЬКІЙ ШКОЛІ.

( Місячник оборонно-масової роботи 2015р.)

Життя у школі вирує повсякчас, але особливо щедрим, різнобарвним та цікавим воно є у грудні. Учні школи із завзяттям гадають на Андріївських вечорницях, чемно поводяться в школі та вдома, сподіваючись отримати великі та щедрі подарунки від Святого Миколая, з нетерпінням чекають Різдвяних Свят. Проте, школа живе у ногу з часом і не може забувати про нестабільну ситуацію в країні та про готовність завжди боронити кордони нашої держави.

З метою забезпечення комплексного підходу до підвищення рівня військово-патріотичного виховання учнів, відповідно до плану роботи школи на 2015-2016 н.р. та на виконання наказу відділу освіти Дрогобицької РДА №313 від 01.12.2015 р. « Про проведення місячника оборонно-масової роботи у Меденицькій СЗШ I-III ст.було проведено низку заходів.

Національно-патріотичне свято, присвячене Дню Збройних Сил України було проведено молодшою школою. Учні 4-Б класу та іх класовод Зварич О.П. зворушливо та захоплююче розповідали про це свято, співали пісні та декламували вірші як старшокласники. На мультимедійній дошці повсякчас змінювались картинки та ролики про події на сході. Люди в залі не стримували сліз, а діти на сцені щораз доводили, що вони є гідною зміною для захисників нашої Батьківщини.

З давніх-давен український народ славився своєю мужністю та силою. Ще наші прадіди козаки гартували свій дух випробуваннями на міцність та спритність. Ось і у нашій школі ми загартовуємо спортивний дух хлопчаків та дівчаток. 9 грудня вчителем ЗВ Малішем І.І.було проведено військово-спортивні ігри «Козацькі забави», в яких взяли участь школярі 10-х та 11-х класів та учні Летнянського НВК. Згуртованості наших учасників можна було тільки позаздрити. Це були мужні козаки та відважні козачки. Був проведений ряд конкурсів, серед них: конкурс стройової пісні, стрільба, підтягування та віджимання, різноманітні естафети. Спритність наших команд дала свої результати.

Отже, команда Летнянського НВК посіла 3-місце, команда 10-го класу здобула 2-ге, а найпочесніше 1-ше місце виборола команда 11-го класу. Було дійсно приємно спостерігати за такою молоддю, яка керується золотим правилом: «У здоровому тілі здоровий дух».

На «Козацькі забави» завітав і почесний гість - захисник України, учасник бойових дій на сході Петро Родич. Саме він розказав про мужність та відвагу наших солдатів, про необхідність завжди бути напоготові боронити кордони нашої держави.

Хочеться сказати «спасибі»фізкультурно-просвітницькій організації «Сокіл», завдяки якій нашій школі вдається регулярно проводити заходи такого типу.

Крім того, протягом місяця всі класні керівники провели години спілкування, присвячені Дню Збройних Сил України на тему: «Герої не вмирають!». Вчитель ЗВ Маліш І.І. організував проведення політінформації у старшій школі на тему: «Вклоняємось тобі, солдате!». Учні школи протягом місяця могли скористатися літературною виставкою у шкільній бібліотеці: « Козацькому роду нема переводу».

Завершенням місячника був відкритий урок фізичної культури на базі Меденицької СЗШ I-III ст. Вчитель Харко І.Р. демонстрував свої вміння та навички учнів 8 класу. Діти вдосконалювали себе у волейбольні грі, адже більшість учнів цього класу є членами волейбольної команди школи. Музичну перерву для гостей організували учасники клубу спортивного танцю « Антарес» під керівництвом Мар’яни Бобяк. Веселі старти між учнями 4-х класів захопили всіх. Тут і конкурс « Покоти м’яч», і «Шахова естафета», і «Смуга перешкод», і «Новорічний малюнок» і спортивні загадки.

Дитячий сміх заспокоює, підбадьорює, додає впевненості, що у нашій державі настане мир, спокій, а новонароджений Ісус принесе всім здоровя, радість, щастя, добробут.


Кiлькiсть переглядiв: 547

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.